maandag 18 oktober 2010

Awel, Bartekijn ...

Awel, Bartekijn ...
zie nu toch eens wat of ge gedaan 'ebt ...

Na 115 of 135 dagen ( 'kben de tel even kwijt) "post-electorale" arbeid sta je dan met lege handen en heb je ervoor gezorgd dat alle onderhandelaars rond de tafel in ernstige mate gecompromitteerd zijn. Zeg maar: zwaar beschadigd.
Is dit nu echt wat je wilde bereiken ?!
Wordt het niet eens tijd, Bart, dat je gaat toegeven dat
A. Je strategie niet deugde en bovendien tactisch verkeerd is uitgevoerd ?!
B. Je misschien wel de weegschaal van je huisarts kan laten
kreunen, maar voor de rest gewoon een lichtgewicht bent ?!
C. Dat het rare partijtje waar je lid van bent een doodgeboren kindje is en het OF per direct her-opgebouwd moet worden uit levende onderdelen, OF ANDERS gedoemd is in versneld tempo het neerwaartse parcours dat de VolksUnie ooit [na grote electorale successen] heeft gevolgd, af te leggen ?!
D. Dat in het opbouw-scenario zoals geschetst onder C er
geen plaats is voor jou persoonlijk ?! Misschien in navolging van Hugo Schiltz een schepenambt in Antwerpen of anders een functie bij een of andere universiteit (als "intellectueelste mens van Vlaanderen" moet dat toch geen probleem kunnen zijn) ?
* Ik wil het hier niet eens hebben over het feit dat de koning nu weer aan zet is en allerhande slimme Belgicistische scenario's kan (laten) ontwikkelen en uitvoeren. Slechts een detail ...

Mijnheer de Wever, ik ben bovenop allerlei politieke en volksgezinde redenen eveneens teleurgesteld om het feit dat u uitgerekend nu uw strapatzen tot zo'n ontknoping laat komen, zodat ik dit gezellige honden-blog moet ontsieren met deze overpeinzing terwijl het hier juist weer een beetje leuk begon te worden. Dacht u soms dat we in Noord-Nederland niet al genoeg maatschappelijke en politieke problemen van onszelf hebben ??